Boek rechtstreeks bij de eigenaar!

Home > Vakantiehuis Vlieland > Fietsen op Vlieland

Fietsen op Vlieland

Fietsen verhuur op Vlieland

Als u met de boot op Vlieland aankomt ziet u tegenover de aankomsthal een grote fietsenverhuurder Jan van Vlieland.

Vlakbij vindt u in de dorpstraat meer fietsenverhuurders. Zo zijn er ook de fietsenverhuurders Van Zeelen en Frisia. U kunt hier tandems, mountainbikes, tourfietsen, kinderfietsen en zelfs skelters huren.

Fietsen reserveren

Een fiets vooraf reserveren is eigenlijk zelden nodig. Als u in een hotel overnacht kunt u meestal bij de receptie een kortingsbon krijgen waarmee u een fiets kunt ophalen bij de fietsenverhuurder waar het hotel afspraken mee heeft.

Fietstocht naar het Posthuys

Als u een fiets gehuurd heeft moet u zeker een keer naar het Posthuys fietsen. U fietst dan heerlijk langs het Wad naar de westzijde van het eiland langs duinen en bossen. Het Posthuys ligt bij de grote zandvlakte, De Vliehors. Ooit werd hier de post vanuit Texel gebracht. Nu is Het Posthuys een restaurant met een speeltuintje voor kinderen. Een sorbet of pannenkoek eten in het Posthuys is een aanrader als u met kinderen gaat fietsen. Als u met de boot naar Texel wilt kunt u hier de Vliehors Expres vinden, een speciaal geprepareerde vrachtwagen, die u naar de boot brengt op de Vliehors.