Herstel Wachtwoord

Uw zoekresultaten

Vakantiehuis Texel

31 maart 2019 door Beheerder

 

Vakantiehuis Texel huren?

Waddenplaats heeft een overzicht van heel veel vakantiehuisjes, chalets, appartementen, villa’s en bungalows op Texel en de overige Waddeneilanden. U betaalt geen provisiekosten en u boekt uw vakantiehuis op Texel direct bij de eigenaar!

 

Een vakantiehuis op Texel biedt u een schitterend verblijf op het grootste Waddeneiland van Nederland. Door haar omvang en vooral ook haar afwisseling biedt dit eiland één en al vertier. Allereerst vanwege de enorme variatie aan natuurschoon. Niet voor niets is een fors deel van het eiland uitgeroepen tot Nationaal Park. Maar ook wat betreft gezelligheid zit u helemaal goed in een vakantiehuis op Texel. Het eiland kent maar liefst zeven gezellige dorpjes waar u heerlijk kunt rondslenteren, winkelen, een terrasje pikken en uzelf trakteren in de vele restaurants.

 

Een vakantiehuis midden in de natuur

Als u uw vakantiehuis op Texel uitloopt zit u direct midden in de natuur: Texel is beroemd vanwege de rijke variëteit aan planten en dieren. Het eiland heeft zo’n 40 natuurgebieden waar u van kunt genieten. Ga er op uit in het bos, het strand en natuurlijk de duinen. In Het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’ komt het allemaal samen. Dit eeuwenoude park is uniek voor Nederland – en zelfs voor Europa. Urenlang wandelen in absolute rust, fietsen of juist lekker op het strand ontspannen: Texel biedt het allemaal.

 

Loop vanuit je vakantiehuis zo het strand op

Wie een geweldig gevoel van vrijheid wil ervaren gaat in Texel het strand op. Vanuit je vakantiehuis op Texel is het strand nooit ver weg: met een lengte van maar liefst dertig kilometer beslaat het ruime strand een groot deel van het eiland. Elk seizoen geeft het strand weer een ander aangezicht – terugkomen in een ander jaargetijde is voor iedereen weer een verrassing. Het eiland is daarom ook buiten de zomer zeker een aanrader!

 

De Wadden zijn om de hoek

In 2009 is het Waddengebied door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Wie er geweest is zal dat begrijpen: een wandeling over de Wadden is een indrukwekkende ervaring die je niet snel vergeet. Wie een vakantiehuis op Texel boekt wil een bezoekje aan de Wadden zeker niet missen. Van de Waddenzee kun je altijd genieten, wat het weer op Texel ook is. Vaak schijnt de zon, maar ook bij minder weer zijn de Wadden puur genieten!

 

vakantiehuis Texel vakantiehuis texel
Dorpen op Texel

Er zijn zeven dorpen op Texel, ieder met een eigen karakter. Den Burg bijvoorbeeld lijkt haast op een middeleeuws stadje: het is het grootste dorp waar ongeveer de helft van de Texelaren woont. De Waal biedt juist een meer landelijke uitstraling: het is het kleinste dorp van het eiland en de huizen zijn omgeven door uitgestrekte velden. Texel biedt ruim voldoende diversiteit om het vakantiehuis te vinden dat precies past bij uw wensen. Heel veel plezier met uw vakantiehuis Texel!