Herstel Wachtwoord

klik voor zoom
Kaart Laden
Wij hebben geen resultaten gevonden
open kaart
Zoek uw vakantiehuis!
Meer Zoekopties
Geavanceerd Zoeken
Uw zoekresultaten
23 mei 2019

Vakantie Texel met hond

Texel is de ideale bestemming voor een snel weekendje weg. Je kunt er ook gewoon een dagje van maken trouwens, want zo lang is de overtocht niet. Maar als je echt je rust wilt pakken en genieten, dan ga je nog wat langer. En neem je beste vriend mee: je hond! Texel is bij uitstek geschikt om je hond mee te nemen. Je kunt veel wandel- en fietspaden gebruiken met je trouwe viervoeter, die er waarschijnlijk nog meer van geniet dan jij! Reden genoeg om snel te kijken naar de beschikbaarheid van de verschillende huisjes die over het eiland verspreid staan. Geniet van je vakantie op Texel met de hond

Over Texel

Texel is het grootste Waddeneiland dat Nederland rijk is. Het is de eerste in het rijtje, vanaf links of het westen gezien. Het eiland hoort bij Noord-Holland en je bereikt het met de veerboot vanaf Den Helder. Deze veerboot doet slechts 20 minuten over de overtocht en je betaalt er slechts €2,50 voor, mits je te voet bent. Texel is 20 kilometer lang en gemiddeld 8 kilometer breed, met landoppervlakte van 161 km2. Inwoners van het eiland, waar er 13.551 van zijn, worden Tesselaars genoemd. Zorg dus ook dat je de naam uitspreekt als ‘Tessel’ en nooit als ‘Teksel’. Daar maak je namelijk geen vrienden mee!

Ideaal voor hondenbezitters

Wat Texel zo geschikt maakt voor hondenbezitters? Allereerst heb je natuurlijk de ruimte en de vrijheid die bij dit mooie Waddeneiland horen. De uitgestrekte paden, de stranden, de duinen, de bossen, de heide: je kunt het allemaal vinden. Voor grote delen van het eiland geldt ook nog eens dat er aanlijnplicht is. Alleen als je zelf op de paden moet blijven moet de hond dat ook. Dit geldt vooral tijdens het broedseizoen en in de gebieden waar de vele schapen loslopen. En het opruimen van de uitwerpselen van je hond wordt zeer gewaardeerd. Je zult je, met je trouwe viervoeter, heel welkom voelen op het mooiste Nederlandse Waddeneiland.

Vakantie Texel met hond boeken

Waarschijnlijk zie je het nu al helemaal voor je. Je loopt samen met je hond over het strand, lekker uitwaaien. Je gaat even wat drinken bij een strandtent en loopt daarna nog wat verder. Moe maar voldaan zitten jullie ’s avonds comfortabel in jullie vakantiehuis. Met de zoekfilters op onze site kun je instellen of huisdieren toegestaan zijn. Zo vind je het perfecte huisje op Texel met de hond. En de dag erna? Fietsen door het bos? Een wandeling over de heide? Het kan allemaal op dit prachtige eiland. Eigenlijk is er geen reden om het niet te doen, toch? Tijd voor een fijne vakantie op Texel, met je hond.

Categorie: Texel

Verstuur reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.