Boek rechtstreeks bij de eigenaar!

< Terug naar overzicht

Nina

Kenmerken

 • Eiland: Vlieland
 • Plaatsnaam: Vlieland
 • Type: Vakantiehuis
 • Maximaal aantal personen: 3
 • Aantal slaapkamers: 3
 • Aantal badkamers: 1
 • Aantal eenpersoonsbedden: 1
 • Aantal tweepersoonsbedden: 2

Favoriet


Prijzen

 • Laagseizoen: € 330 per week
 • Halfseizoen: € 330 per week
 • Hoogseizoen: € 400 per week
Inlichtingen en boeken

Toelichting prijzen en seizoenen

Tussen oktober en april 50 euro per dag, 330 per week (tussen mei en september 60 per dag, 400 per week) + 25 euro voor toeristenbelasting (‘flat rate’, dus de langer je blijft, de goedkoper het wordt). De betaling van het volledige huurbedrag bij reservering.

Omschrijving

NINA: Mini vakantiehuisje in het hart van Vlieland

Overzicht:

- mini-huisje om te ontsnappen voor een week of zomervakantie
- veel karakter, back- in-time, ontspannen en uniek
- een tuin met tafel en stoelen (wild en rommelig)
- GEEN luxe, geen franje, basisfunctionaliteit, oude meubels: eenvoudig comfort
- drie gratis fietsen (reparatie eigen verantwoordelijkheid!)
- prijs: tussen oktober en april 50 euro per dag, 330 per week (tussen mei en september 60 per dag, 400 per week) + 25 euro belasting (toeristenbelasting, afvalbelasting, forensenbelasting - ‘flat rate’, dus de langer je blijft, de goedkoper het wordt. Op die manier wil ik lange verblijf stimuleren).

Bijzonderheden:

Het huis is NIET GESCHIKT voor mensen die moeite hebben met steile trappen. De trap naar boven is niet gemakkelijk voor jonge kinderen of mensen die slecht ter been zijn. De grond rondom het huis is van de buurman van de snack bar en is alleen bedoeld om het huisje te bereiken. Zijn karretjes staan ook overal. Verwacht GEEN LUXE (geen wifi, het meubilair is eenvoudig, bladderende verf, tuin met onkruid). Basic functionaliteiten zijn wel aanwezig (warm water, gaskachel, gaskookplaat, koffiezetapparaat, koelkast, televisie NL1, NL2, NL3, en DVD). Er zijn wel boeken, video's en bordspellen. Volgens degenen die in het huis verbleven is de sfeer is ontspannen en uniek.

Algemene beschrijving:

Het poppenhuis (zoals onze kinderen het noemen) is het meest geschikt voor een stel of een gezin of een groep vrienden van drie. Het huis is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw , ingericht in de jaren 1960 en in 2014 gedeeltelijk gerenoveerd. Los van het huis is een rommelige, wilde tuin van 52 vierkante meter met een tafeltje, stoelen en drie fietsen die gratis gebruikt kunnen worden (afhankelijk van hoe vorige gasten ze hebben achtergelaten). Het huis is zeer eenvoudig en perfect voor ontsnappen uit de drukke stad, voor een weekje weg of zomervakantie. Dit voor een enkele reiziger op zoek naar rust, voor een stel, of een kleine groep vrienden of gezinnetje zonder luxe verwachtingen. Natuurliefhebbers, vogelaars, strandgangers, en schelpenzoekers zijn bijzonder welkom! Het huis is gelegen in een zijstraatje van de hoofdstraat (Dorpsstraat). Het ligt binnen vier minuten loopafstand van de haven, op twee minuten van de supermarkt, cafés en restaurants. Het is ook heel dicht bij de duinen, het bos en Waddenzee.

Foto's van het huis: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150847878411314.398905.542161313&type=3

Oriëntatie in het huis:

Het huis is 27 vierkante meter per verdieping (er zijn twee verdiepingen). De begane grond bevat mini - woonkamer , mini-keuken en mini-badkamer/toilet. De keuken beschikt over pannen, borden & bestek. De badkamer is aan uw rechterhand als u het huis inkomt. Een andere deur naast het bevat een kleine kast voor de stofzuiger en mini - museum van Nederlandse kranten uit de jaren '30 op de muren. Er is ook een mini-bibliotheek aanwezig in de gangetje.

De tweede verdieping herbergt drie kleine slaapkamers. Het derde kamertje is nog te renoveren (hierom is een verblijf met meer dan drie personen niet aanbevolen).

De sleutels van de fietsen zijn te vinden op de schoorsteenmantel boven de gaskachel. De gaskachel heeft aan de koperen leiding een kraantje. Deze dient open te staan. De zwarte knop staat dan evenwijdig aan de gasleiding. Aan de rechteronderkant van de kachel heb je twee knoppen. Een kleine ronde is de ontsteking, de grote ronde is de toevoer. Als je de grote knop indrukt en deze naar rechts draait staat de ontstekingstand aan. Op de knop zie je een klein vonkje. Druk dan tegelijk een aantal keren de kleine knop in voor het aansteken. Na een aantal keren hoor je een waakvlam te krijgen. Draai nu de knop naar links en de kachel brandt.

Hoe komt u er / oriëntatie van Vlieland :

Reserveer een boot van tevoren http://www.vlieland-info.nl/

Vanuit de haven, lopen in de Dorpstraat tot aan nummer 60. Boereglop is de straat aan uw rechterhand. Schuin tegenover het huis 'Susan' is een steegje met grote zwarte huis aan je rechte hand. Ons kleine witte huis is verder aan uw linkerhand. Nummer 1 staat op de gevel naast de rode deur. De tuin met met coniferen als hek is aan de rechterkant, fietsen staan er normaal onder groene zeil. Zie ook kaart: https://www.google.nl/maps/place/Boereglop+1,+8899+CA+Vlieland/

Huisregels:

Niet roken binnen. Als je buiten wilt zitten, kan dit in de tuin. In deze tuin staat ook de grijze afvalbak met een grote 1 er op.

Beddengoed en handdoeken kunt u zelf meenemen of huren op het eiland: linnenservicevlieland.nl. Aanwezig zijn dekbedden (1x2 persoon, 1x 1 persoon) en molton onderlakens en kussens.

Afval kan op woensdagavond links van de Rabobank worden gezet. Als je voor woensdag weg gaat, dan kunt u het afval in de bak op Dorpstraat deponeren. Oud papier wordt op zaterdagmorgen opgehaald aan de Dorpsstraat. Organische afval kan je in de bovenste linkse hoek van de tuin (onder de bramenstruik) composteren.

De wasserette bevindt zich in de jachthaven.

In de wintermaanden is het boven koud – geen centrale verwarming, wel gaskachel in de woonkamer en een elektrische kachel voor andere ruimtes. Wees a.u.b. zuinig met water en energie.

Laat het huis achter zoals u het zelf zou willen aantreffen (schoon). Schoonmaak is uw eigen verantwoordelijkheid. Wij komen niet na elk verblijf schoonmaken anders moet de huurprijs omhoog. Vergeet niet stof te zuigen, badkamer, keuken, en alle borden schoon te maken, afval weg te nemen, enz. De gasten die na u komen zullen dankbaar zijn als het huisje schoon is!

Sleutels:

Per e-mail bespreken.

Betaling:

De betaling van het volledige huurbedrag bij reservering. Nadat ik betaling ontvangen heb, ga ik bevestiging van ontvangst en instructies over de sleutels sturen, en de kalender op de website aanpassen. Email over details.

Veel plezier op Vlieland!


Opties

 • Beddengoed
 • Handdoeken
 • TV
 • Accommodatie is vrijstaand
 • Huisdieren toegestaan (in overleg)
 • Ligging in het dorp
 • Kindvriendelijk

Beschikbaarheid

Gereserveerd
Beschikbaar
Op aanvraag
Wisseldag
Last minute

Inlichtingen en boeken

Voor meer informatie en boekingen kunt u direct contact opnemen met de eigenaar:

Contactpersoon: Kopnina
Telefoon: 0645584957
Website: http://thehagueuniversity.academia.edu/HelenKopnina

Neem contact op met de eigenaar via e-mail:

* Deze velden zijn verplicht

Uw bericht
Uw naam *
Uw e-mail adres *
Uw telefoonnummer *
Ontvang de Waddenplaats nieuwsbrief


Ervaringen