Huur & verhuur van vakantiehuizen op de Wadden

Uitgebreid zoeken
Prijs
Aantal sterren
Aantal personen
Huisdieren toegestaan

Schiermonnikoog: Horeca in verzet op 16 maart restaurants open

Horeca in verzet op 16 maart restaurants open

Op Schiermonnikoog opent een groep hotels per 16 maart de eetgelegenheden, ook al is dit mogelijk nog in strijd met de coronamaatregelen. Hiermee verzetten de hotels zich tegen het “totale gebrek aan perspectief van de overheid”. Op 16 maart 2020 ging Nederland op slot en daarom is deze datum symbolisch gekozen.
Initiatiefnemers van het plan om de horeca op Schiermonnikoog per 16 maart te openen zijn de eigenaren van Hotel Graaf Bernstorff en Hotel Café Restaurant Duinzicht. Ze zijn van plan om rekening te houden met de 1,5-meter regel en laten een maximum van dertig mensen toe in de binnenruimtes.
Remco de Bruijne eigenaar van Hotel Graaf Bernstorff zegt hierover het volgende; ” De frustratie en onvrede bouwt op, we hebben ons al die tijd aan de maatregelen gehouden, maar de balans binnen de regels is zoek en de overheid geeft ons 0 perspectief”. We willen hiermee een punt maken en hopen dat ons kleine brandje op Schiermonnikoog zich verplaatst naar het vasteland, waar andere horecazaken hopelijk volgen.

Coronamaatregelen zijn niet meer vol te houden voor Horeca Schiermonnikoog

Hieraan voegt Gilles Harthoorn van Hotel Café Restaurant Duinzigt toe; “De spaarpot is leeg, we houden het niet meer vol en er moet gewoon iets gebeuren’. Ik mis begrip voor de horeca vanuit de gemeente en vanuit de overheid. Hierdoor is het contact met de burgemeester slechter geworden en is er voor overleg geen mogelijkheid. Uit onderzoek blijkt dat de horeca weinig invloed heeft op het aantal besmettingen, geeft De Bruijne aan. We kunnen veilig open en daarom roep ik andere ondernemers op dit ook te doen. We zullen ons houden aan de coronamaatregelen en deze net als vorig jaar hanteren. Maar wachten gaat niet langer.

Burgemeester reageert en roept op tot naleven coronaregels

Ineke van Gent, burgemeester op Schiermonnikoog snapt de frustraties van de ondernemers op het eiland. Ze zijn afhankelijk van het toerisme, hebben het zwaar en zijn er klaar mee. Desalniettemin staat zij niet achter de actie van de hoteleigenaren. Al maken wij de regels op Schiermonnikoog niet, we leven ze hier wel na zegt zij hierover. Ze wil in gesprek gaan met de ondernemers om tot oplossingen te komen en denkt aan het beschikbaar stellen van extra terrasruimte zodra dit weer mogelijk is. Maar roept ondernemers wel op om de coronamaatregels na te leven.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Een greep uit de accommodaties